1211 Bp, Központi út 35-47.
(Csepel Művek) Központi út és Lakatos u. sarok
+36 70 516 0378 FOGLALJON ITT, MOST!
MENÜPONTOK
 

Edison játszana kijutós játékot? - a játékok történetéről

Edison játszana kijutós játékot? - a játékok történetéről

„Ha egyszer rajtakapnám magam, hogy unatkozom, nyomban főbe lőném magamat” - mondta Edison egyik barátjának. „Mert aki unatkozik, az érdemtelenné vált az életre, hisz maga az élet sohasem unalmas… Az unalom csupán a szellem lustasága.” A szellemet, hogy el ne lustuljon, tornáztatni kell. Erre szolgál az elme sportja, az agytorna, amely gyakorlatilag a legkülönfélébb rejtvényekből és szellemi játékokból áll össze. A legdivatosabb mai játékok egyike a kijutós játékok, a szabadulós szobák, ami nemcsak szellemi torna, hanem nagyszerű csapatjáték is.

Elolvasom a cikket

Játék közben alakul az agy!

Játék közben alakul az agy!

Agyunk problémamegoldó hálózata játék közben alakul ki. Ez egyben azt is jelenti, hogy maga a játék fejleszti az agyunkat. A Trap Factory játékosai nem biztos, hogy tudják ezen tényt, amikor a szabadulós szobákból próbálnak kijutni, az ügyességi játékokban elmerülnek. Régen valóban úgy gondolták, hogy agyunk úgy működik, mint egy számítógép, az agyat gyakoroltatni kell, sok feladattal ellátni, sok mindenre tanítani, akkor nagyobbra nő. Ez a paradigma megdőlt. A gyerekek agya csak a valódi játék (kifejező és felderítő tevékenység) közben növekszik. Ez persze nem azt jelenti, hogy a kijutós játékaink után a kedves játékosok agya arasznyit fog nőni, hogy egy számmal nagyobb sapkát kell majd felhúzni.

Elolvasom a cikket

Varázslatos matematika! Ilyen nincs! Vagy mégis?

Varázslatos matematika! Ilyen nincs! Vagy mégis?

Hogyan jegyezhetünk meg pár számot úgy, hogy biztosan emlékezni fogunk rá? Pofon egyszerű az egész, kis gyakorlással te is könnyen elsajátíthatod a módszert! Ez teljesen agyament! - juthat elsőre az eszedbe, hiszen hány matekórát kellett végigszenvedned, s valóban, a többségünknek nem ez volt a kedvenc tantárgya. Ha a Trap Factory kijutós játékait már kipróbáltad (ha még nem, remélem, kedvet kapsz hozzá), beláthatod, hogy a játék élményéhez a négy alapműveleten felül semmiféle matektudásra (rendben, néhány pályán talán :D) nincs szükség. Annál inkább egy kis fondorlatos észjárásra, egy kicsiny logikára, ami meg van spékelve egy jó adag játék iránti szenvedéllyel. Ennyi elég a szabaduló szobák feladatainak megoldásához, hogy az valódi élmény legyen. (Mint tudod, a Trap Factory élményeket gyárt :D)

Elolvasom a cikket

Houdini, a bilincskirály

Houdini, a bilincskirály

Egy téli, hideg, borongós napon nem is választhatunk jobb időtöltést, minthogy benevezünk egy kijutós játékra, meneküljünk egy szabadulós szoba nyújtotta élménybe. Az egy óra játék garantáltan beszippant minket. A kijutós játék lényege persze az, hogy meghatározott idő alatt megfejtsük a kódot és kinyissuk szobánk ajtaját. Persze ez valakinek egyszerű, más csapatoknak segítségre van szükségük. Az egyik játékom során, a folyosón egy táblára felírva láttam a legjobb időket, s bizony elmorfondíroztam rajta, hogy ilyen rövid idő alatt miként lehetséges kijönni egy szabadulós szobából…?

Elolvasom a cikket

Kell egy csapat!

Kell egy csapat!

A csapathoz pedig kell egy csapatépítő tréning! Az előbbit már jó régen megmondta Minarik Ede, de az utóbbi mostanra jutott el a főnökünk fülébe is. Bizonyára valamilyen szuper vezetőképző bentalvásos – fejtágítós – világmegváltó tréningen súgta meg neki valaki, hogy ennek egyik legjobb formája a szabadulós játék. Mi csak örültünk, amikor előállt a csapatépítő ötletével, igaz a srácokkal mi azért rendszeresen tartunk ilyet a Gólöröm nevezetű vendéglátóipari egységben péntekenként, még ha nem is tudtuk, hogy ennek ez a neve. Bár ez másfajta kiszabadulós játék, már a barátnők néha nem kultiválják ezt a heti robotot záró társas összejövetelt.

Elolvasom a cikket

Logi-sztorik: az élelmes detektív

Logi-sztorik: az élelmes detektív

A Trap Factory szabadulós szobái immár ötödik éve gyártanak élményeket a játékosoknak, legyen szó akár a mára már legendássá vált kijutós játékoktól kezdve a kincskeresésig, az ügyességi játékokon át a nyári mobil szabadulószobákig, vagy a céges csapatépítőkről.

Elolvasom a cikket

A Mikulás hozott egy szabadulós szoba belépőt (a hangsebesség háromezerszeresével)!

A Mikulás hozott egy szabadulós szoba belépőt (a hangsebesség háromezerszeresével)!

Ez a nap is úgy kezdődött, mint a többi. Ébreszt a mobil, mosdó, egy pohár víz, pár perc múlva a friss gőzölgő kávé mellett pöfékelek a teraszon. Kell pár perc, amíg magamhoz térek, ezért elsőre észre sem vettem, hogy a bakancsomon egy csokimikulás és egy boríték. A borítékban egy meglepi ajándék: belépő a Trap Factory legújabb szabadulós szobájába (A fekete lista). Van már vagy egy éve, amikor utoljára ott jártam, azóta csak mindig emlegetem, hogy jó volna egyszer visszamenni. Jó fej ez a Miku, hogy kitalálta minek is örülnék! Amíg ezen morfondíroztam, már egyedül is voltam otthon, kaptam még a páromtól egy puszit – majd este talizunk, s elviharzott.

Elolvasom a cikket

Szabadulószoba világbajnokság Budapesten

Egy igazi különlegesség érkezik hazánkba jövő év márciusában: a Mission: Unlock Enock escape room bajnokság, ami összeköti a világ gamereit a szabadulószobákért rajongó közönséggel! A szabaduló-szoba világbajnokságra való felkészülés bár már javában tart, már selejtezőket is tartottak, de még mindig van esély, hogy a döntőbe valaki bekerüljön. Hogy mi is ez a világbajnokság, s hogyan lehet még kvalifikálni magunkat, azt a továbbiakban elárulom neked! Hogyan jött létre ez a szabaduló-szoba világbajnokásg?

Elolvasom a cikket

Száguldás a végtelenbe és tovább

Száguldás a végtelenbe és tovább

Legénybúcsú a száguldó vonaton Eljött az idő! Itt toporgunk egy ódon gyártelepen, egy sok izgalmat ígérő rendezvényhelyszín előtt. Karórám mutatója még megengedi, mivel van még az indulásig két és fél perc, hogy ezt elmeséljem Neked. Hogy pontosan minek is az ideje érkezett el, előbb egy pár szóban bemutatkoznék. Kristóf vagyok, 32 éves. Ez még nem túl izgalmas, hiszen semmi érdekfeszítő nincs benne, vagyunk így jópáran. Talán még azzal, is hogy hamarosan felölthetem az ünnepi egyenruhámat, megnősülök, de erről később.

Elolvasom a cikket

Egy páratlan csapatépítő helyszín

Egy páratlan csapatépítő helyszín

A Trap Factory nem egy szokványos gyár. Nemcsak azért, mert élményeket gyárt, de a kijutós játékok helyszíne valódi kuriózum, az elmúlt évtizedek viharos történelmének mementója, ugyanis nagy része egy légoltalmi bunkerben található!

Elolvasom a cikket

Úszni a boldogságban avagy a flow-élmény megtapasztalása egy kijutós szobából

Úszni a boldogságban avagy a flow-élmény megtapasztalása egy kijutós szobából

A szabadulós játékok a flow-élmény elérésére törekednek. Egy magyar pszichológus, Csíkszentmihályi Mihály nevéhez fűződik az áramlat leírása. De mi is ez valójában? A lényeg az, ebben az állapotban bizony úszunk a boldogságban!

Elolvasom a cikket

Magyar találmány a szabadulós játék?

Magyar találmány a szabadulós játék?

Játékban mi aztán tényleg otthon vagyunk, a szabadulós játékok fellegvára Budapest. De mi találtuk ezt ki és indítottuk világhódító karrierjére a Rubik kockához hasonlóan, vagy ennek a feladványnak a kulcsát máshol kell keresni? Ha akad valaki még, aki nem játszott volna ilyet, annak mit kell tudni a kijutós játékokról?

Elolvasom a cikket

Szabadulós játékon Miss Marple rajongói

Szabadulós játékon Miss Marple rajongói

Mi történik akkor, ha két régen nem látott barátnő találkozik és mindketten nagy rajongói Agatha Christienek? Hol lesz a soron következő csapatépítés, hogy újabb felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak? És vajon az olvasmányok elégségesek ahhoz, hogy ne kerüljenek egérfogóba, vagyis a szabadulós játékban mindenki lelepleződjön és kiszabaduljon?

Elolvasom a cikket

A homo ludens (a játékos ember)

A homo ludens (a játékos ember)

Frissen indított blogunkon minden héten újabb cikkel várunk Titeket. Reméljük, érdekes és tartalmas bejegyzésekkel szolgálunk majd. A Trap Factory működéséhez szorosan kötődő témákkal jelentkezünk: csapatépítés, rendezvényhelyszín, kiszabadulós, kijutós játék minden mennyiségben.

Elolvasom a cikket