1211 Bp, Központi út 35-47.
(Csepel Művek) Központi út és Lakatos u. sarok
+3670 237 6760 FOGLALJON ITT, MOST!
MENÜPONTOK
 

Egy páratlan csapatépítő helyszín

Egy páratlan csapatépítő helyszín

A Trap Factory nem egy szokványos gyár. Nemcsak azért, mert élményeket gyárt, de a kijutós játékok helyszíne valódi kuriózum, az elmúlt évtizedek viharos történelmének mementója, ugyanis nagy része egy légoltalmi bunkerben található!

A rendezvényhelyszínek és szabadulós szobák kialakításakor kreatívok serege dolgozik azon, hogy megfelelő, de ugyanakkor érdekes helyszínt alakítson ki. Ha a csepeli szabadulószobákat választjuk a Trap Factoryvel, akkor egyfajta időutazáson is részt vehetünk. A kijutós játékok helyszínén megelevenedik a történelem. Aki még nem járt volna a csepeli ipartelepen, annak érdemes egy kis történelmi kitekintővel kezdeni, mielőtt a szabadulós játékok élményében elmerülne. 

A Csepel szigeten a Weiss Manfréd Acél és Fémművek, amit a köznyelvben csak Csepel Műveknek neveztek, a huszadik század első felének kiemelkedő ipari létesítménye volt. A története még a századforduló előtt kezdődött (ekkor még szó sem volt kijutós játékokról vagy csapatépítésről), akkor még a Lövölde téren folyt a termelés, de egy ipari baleset után Csepelre költözött Weiss Manfréd Lőszergyár néven, majd Weiss Manfréd Acél- és Fémművek néven folytatta. (A második világégést követően WM Acél- és Fémművek Nemzeti Vállalat, 50-56 között Rákosi Mátyás Vas- és Fémművek, 56-tól Csepel Vas- és Fémművek). 

 Az első világháború idején már a monarchia második legnagyobb hadiüzemévé vált, a dolgozók száma  megközelítette a 30 ezret! Ekkor már kohóval, öntödével, hengerdével egészült ki. A háború után a termelést átállították a szerszámgépek előállítására: varrógépek, tűzhelyek és kerékpárok gyártása folyt több tízmillió lőszer helyett. Az évtized végére repülőgépmotor és traktorgyártás is volt, s a közismert kerékpár gyártása is elkezdődött. A második világháború idején WM harckocsikat és terepjárókat is előállítottak.  

A hadiüzemek dolgozóinak és a főváros lakosságának megóvása érdekében mintegy háromezer bunker épült Budapesten. A gyár területén is mintegy 150 óvóhely létesült, ami biztos védelmet nyújtott mintegy 20 000 embernek a szövetséges Liberator bombázók ellen (ezek voltak az úgynevezett BGS, azaz bomba-, gáz- és szilánkbiztos óvóhelyek). A sok-sok óvóhely közül kevés látogatható, pedig egy igazi borzongtató időutazásban vehetünk részt. A világháborús óvóhelyek a kommunisták regnálása alatt hidegháborús időkben is bizony készenlétben álltak. 

A kijutós játékok szobáihoz vezető folyosókat vastag betonfalak ölelik körül. A szabadulós szobákban nemegyszer vaskos acélajtók találhatók, a falra festve évtizedes feliratokon a történelem súgja letűnt  üzeneteit. A recepciót elhagyva a hangulathoz idomuló 3D-s falfestményekkel kísérve juthatunk el a szabadulós szobákig, ahol a sejtelmes atmoszféra ráhangol minket a Nagy Kalandra, arra, hogy a kijutós szoba feladataival megbirkózzunk. Garantáltan páratlan hangulatban, felejthetetlen élményekkel gazdagon fogunk távozni. A Trap Factory hangulata nemcsak a gyárkapuig fog elkisírni minket, ahol anno egy óriási Leninszobor fogadta a gyártelepre érkezőket és távozókat. A szabadulós szobák és a gyártelep hangulata belénk ívódik, s már csak egy kérdés lesz, hogy mikor térünk vissza egy újabb szabadulós játékra, mikor próbálunk ki egy újabb pályát. Különleges és páratlan helyszín rendezvényeknek, felejthetetlen élmények magas dózisban, csapatépítések, csapatépítő programok tökéletes otthona.

« vissza