1211 Bp, Központi út 35-47.
(Csepel Művek) Központi út és Lakatos u. sarok
+3670 237 6760 FOGLALJON ITT, MOST!
MENÜPONTOK
 

Száguldás a végtelenbe és tovább

Száguldás a végtelenbe és tovább

Legénybúcsú a száguldó vonaton Eljött az idő! Itt toporgunk egy ódon gyártelepen, egy sok izgalmat ígérő rendezvényhelyszín előtt. Karórám mutatója még megengedi, mivel van még az indulásig két és fél perc, hogy ezt elmeséljem Neked. Hogy pontosan minek is az ideje érkezett el, előbb egy pár szóban bemutatkoznék. Kristóf vagyok, 32 éves. Ez még nem túl izgalmas, hiszen semmi érdekfeszítő nincs benne, vagyunk így jópáran. Talán még azzal, is hogy hamarosan felölthetem az ünnepi egyenruhámat, megnősülök, de erről később.

Ránézésre semmi extravagáns, észre sem vennél a villamoson, vagy a metrón ülve. Még azt sem mondhatnám, hogy a társaság középpontja lennék, de ha eljössz hozzám, s meggondolatlanul a vonatokra terelnéd a szót, akkor nincs menekvés: inkább napokban, mintsem órákban lehetne mérni, hogy mennyit tudok róluk beszélni! Ez már így van, mióta az eszemet tudom, hiszen a vonat füstje már a bölcsőben (pontosabban a régvolt divatban lévő mózeskosárban) megcsapott. Ugyanis a mi családunk egy igazi vasutas família. Nagypapám egy csodálatos gőzmozdonyt vezetett, miként ezt a hivatást választotta jóapám is, igaz ő mérnökként inkább a forgalmat irányította, szervezte. (Jó érzékkel szervezte és irányította a vonatokat és a vasutasokat, aminek legendás része volt az a csapatépítés, amikor az egész brigád levonatozott a jugó tengerpartra.) A Jézuska így mást nem is hozhatott karácsonykor, mint vasúti modelleket éveken keresztül. A vasúti őrülteknek jobb csapatépítést el sem lehet képzelni, mint a közös játékot. Abban is volt részem, hogy az egész vén kontinenst beutazzam vasutas szabadjegyemmel. Ez volt ám a szabadulós játék! Kiszabadulni a nagyvilágba, a vaspályán felfedezni a nagyvilágot! Ez az életem egyik nagy szerelme; nem is lehettem más, mint vasutas. Igaz, én sem krampácsolok, vagy az indóházban serénykedem, hanem az informatikai vonulatban nyomulok.

A másik szerelmem Anna, akivel hamarosan összeházasodunk és nászútként sem fogunk mást tenni, mint csak vonatozni. Igaz azt az Orient expresszen! (Nem volt kérdés, hogy ezen borsos árú utazást választom, mintsem, hogy egy pöfögő autót vegyek, mert tudnotok kell, hogy egy kisebb vagyonba kerül!)

Van pár barátom, még az egyetemről, akik elhatározták, hogy csinálnak nekem egy olyan legénybúcsú félét. A gondolat nem villanyozott fel túlságosan, mert nem vagyok az, aki örömmel részt venne egy beerbike-os városligeti tekergésen (hál istennek ez kilőve, mivel már hideg van), de a táncoslányos, guminős, olcsó poénok sem repítenének a mennybe. Szóval előszőr csak valami extravagáns rendezvényhelyszínről jöttek a telexek és morzejelek, majd azért azt is bevallották, hogy csapatépítésnek sem lesz utolsó.  

Csak akként állítottam barátaimnak szabadra a szemafort, ha előtte elárulják, hogy mit is terveznek. Hol lesz a legénybúcsú helyszíne? Kénytelenek voltak elárulni, de majdnem kiesett kezemből a tányérsapkám, amikor elárulták, hogy mi is lesz a program! Szabadulós játék, aminek mi más lenne az alapsztorija, mint a VONAT! (Igen, így csupa nagybetűvel:) A Trap Factorynál  ugyanis van egy új játék: a SZÁGULDÁS A VÉGTELENBE, amelynek kerettörténete az, hogy Amerika legelegánsabb vonatát eltérítik, ami őrült sebességgel száguld a vesztébe...  60 perc áll rendelkezésre megfejteni a feladatokat, különben bekövetkezik a katasztrófa, ami olyan, hogy Matuska Szilveszter is megirigyelné.

Azt hiszem ez telitalálat a haverjaim részéről, az igazat megvallva, majdnem jobban várom, mint magát az esküvőt.... (de ezt kéretik nem bemondani a forgalmi iroda hangosbemondójába). Persze addig még van idő, egy-két napom ráhangolódni a játékra, megnéztem pár filmet, aminek persze mi más lenne az alaptémája, mint a síneken rohanó szépségek. Szökevényvonat, Gyilkosság az Orient expresszen, Száguldó bomba, A rettegés vonata, Száguldó erőd....elég gazdag a gyűjteményem, elhiheted! Még arra is gondoltam, hogy ha jön majd a trónörökös masiniszta, az anyatejjel tudja magába szívni a vasút szeretetét. Egy szelet alma, egy epizód Thomas, a gőzmozdony, esti fürdés előtt Chuggington.

A hülye haverjaim persze mindig ugratnak, hogy hamarosan behúzzák az induló állomásra a Szigorúan ellenőrzött vonatokat, s ne is álmodozzam olyan pajzán játékokról,  
mint Tapicka forgalmista. Persze én egészen máskép látom: a szerelemvonattal száguldunk majd Annácskával!

Kicsit izgulok! Mert eljött az idő! Különleges és páratlan ez a rendezvényhelyszín Csepelen (kár, hogy csak tehervonatok járnak), de úgy gondolom, hogy felejthetetlen lesz az élmény. Ha bejön, akkor az egész állomásfőnökséget elhozom egy csapatépítésre valamelyik szabadulós szobába! Azt rebesgetik, hogy manapság ez a legmenőbb rendezvényhelyszín csapatépítésekre, sorban adják a kilincset a cégek, kkv-któl a multikig. Majd figyelek, mint az öreg masiniszta: szemem a pályán!

« vissza